Sétálókönyv 

Mi ez?

A sétálókönyv varázslatos könyv. Kinyitod és olyan mesét találsz benne, ami ahhoz a helyhez illik, ahol kinyitottad. Ráadásul ezt a könyvet hallgatni is lehet. Viszont még egy dolgot tudnod kell róla: a sétálókönyv csak és kizárólag az ország legmesésebb helyein nyílik ki, ahol szorgos helyi koboldok meséket mondtak közösségük meseügyi vezetőjének, például Dió Dömének vagy Bölcs Kelemennek.

A meseügyi vezetők a településük legszebb részein járnak és kelnek, fel s alá, hébe meg hóba. Ezek az útvonalak a sétálók. A sétálókon pedig megpihenésre és mesehallgatásra kijelölt helyek találhatók. Ezek a szusszanók.

Gondolom mostanra már kitaláltátok, a sétálókönyv a szusszanókon nyílik ki. A nyitásnak két módja is van. Az egyik, hogy a telefonodon bekapcsolod a geolokációt és megnyitod a setalokonyv.hu-t. A másik módszer, hogy leolvasod a szusszanókon található QR kódot.

A sétálók a sétálókönyv fejezetei, amik olyan tanösvények, ahol nem biológiáról vagy geológiáról tanulhatunk, hanem az életről és önmagunkról. Kirándulóhelyek családoknak mesékkel, természettel és szép kilátással. Helyek, ahol a kellemes környezetben tölthet minőségi időt egymással a család. Sosem fogunk pénzt szedni érte, nem lesznek versenyek, nem számít a gyorsaság, nem számít az erő. Ezeken a helyeken senkit és semmit nem kell legyőzni. Ezeken a helyen semmit sem kötelező csinálni. Töltődésre, békére, együttlétre lettek kitalálva.


Kövess minket:

Diósdiak Diósdért